Полицията по-видима по пътищата по време на почивните дни и 24 май

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението ще се проведе на територията на ОД на МВР-Разград от 13.00 часа на 21 май до 19.00 часа на 25 май, съобщават от пресцентъра на полицията

Засиленият контрол на движението по пътищата ще се осъществява във връзка с почивните дни по повод 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

От 1 януари до 19 май 2021 година в областта са станали 154 пътно-транспортни произшествия, от които 29 тежки с 39 ранени лица. В сравнение със същия период на миналата година се наблюдава увеличаване на броя катастрофите с 25.

За да не се допускат тежки катастрофи с ранени и загинали и да се ограничат предпоставките за тяхното възникване, ще бъде засилен контролът към спазването на разпоредбите на ЗДвП от водачите на превозни средства и пътниците в тях. Пътните полицаи ще проверяват за употреба на алкохол или наркотични вещества, правоспособност на шофьорите, спазване на скоростните режими, управление на неизправни превозни средства, както и за спазване на пътните знаци и маркировка.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.