Полицейска акция за поведението на пешеходците и шофьорите в тъмната част на денонощието

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението се провежда на територията на ОД на МВР-Разград от 15 до 20 декември.

От началото на годината до 15 декември в Разградска област са настъпили общо 108 тежки пътно-транспортни произшествия с 14 загинали и 125 ранени. При 34 от тежките ПТП (31,5 % от общия брой) са загинали 2-ма (14,3 % от общия брой) и са ранени 32-ма (25,6 % от общия брой) пешеходци. Наред с това, административно-наказателната дейност по отношение спазване правилата за движение от пешеходците и поведението на водачите на МПС към тях е крайно незадоволителна, уточняват от пресцентъра на МВР. За посочения период са съставени 2 акта и 43 глоби по фиш на пешеходци, както и 19 акта на водачи на МПС за неспазено предимство. Зимният сезон предразполага към възникване на по-голям брой тежки ПТП с участието на пешеходци заради факта, че те се движат с тъмни дрехи и са по-слабо забележими в тъмната част на денонощието.

В тази връзка на територията на ОД на МВР – Разград се провежда акция, която цели засилен контрол за спазване на правилата за движение от страна на пешеходците и поведението на водачите на МПС спрямо тях.

За да не се допускат тежки катастрофи с участието на пешеходци и да се ограничат предпоставките за тяхното възникване, пътните полицаи ще проверяват за употреба на алкохол или наркотични вещества, спазване на правилата за движение по пешеходни пътеки, спазване на сигналите от светофарните уредби, скоростните режими, пътните знаци и маркировка.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.