Полицейска акция: Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!

В МОМЕНТА СЕ ИЗВЪРШВА ОГЛЕД НА РАЙОНИТЕ НА УЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ за СИГНАЛИЗАЦИЯ С ПЪТНИ ЗНАЦИ И МАРКИРОВКА, УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ, ПРЕДПАЗНИ ОГРАДИ И ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ

От 1 септември до 31 октомври се провежда традиционната полицейска акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Седмицата от 16 до 22.09 е обявена като „Седмица за превенция на детската пътна безопасност“. Самият Ден на превенцията – 16 септември, ще се проведе под надслов „Остани жив! Пази живота!“. Към момента се извършва оглед на районите на учебните заведения относно сигнализация с пътни знаци и маркировка, улично осветление, предпазни огради и пешеходни пътеки. При констатиране на нередности ще се изготвят протоколи за отстраняването им до ръководителите на съответните служби.

714 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 31 август до 6 септември 2020 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 272 фиша и 62 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни шофьори.

Установени са седем водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратена е регистрацията на 7 моторни превозни средства – при два от случаите причината е неправоспособност на водача, а при пет – употреба на алкохол от страна на шофьора.

През посочения седмичен период са регистрирани пет пътно-транспортни произшествия с един загинал и четирима ранени.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.