Полицаите ще събират декларациите ни при всяко преминаване на КПП

На пунктовете празните бланки ще са недостатъчно, съветът е да си подготвим резервни, колко обаче ще ни трябват – само коронавирусът знае…

Обновената бланка-декларация за преминаване през КПП в областните градове от днес е достъпна на сайта на ОД на МВР-Разград. Независимо от факта, че гражданите притежават служебна бележка от работодател или друг придружаващ документ, всеки трябва да носи попълнена и подписана декларация, която се оставя на контролно-пропускателния пункт, изрично подчертават от пресцентъра на МРВ в Разград.

На седемте КПП-та, изградени от 21 март на входно-изходните артерии на град Разград, полицейските екипи ще разполагат с ограничен брой декларации. За да не възникват затруднения при преминаване заради изчерпването им, ОД на МВР-Разград съветва гражданите, които имат възможност, да си подготвят предварително такива декларации.

Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП за контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.

* * *

Остава открит въпросът какво правят хората, които нямат принтери у дома си. И защо полицаите не вкарат базата данни от декларациите ни в системата и да ги проверяват онлайн, вместо да ги разнасят насам-натам в кашони и чували ? Каква е гаранцията за защитата на тези данни?

Иначе казано, ще кипи безсмислен труд, печатай си бланки, а те – в  кашона.

А колко ще продължи това печатане във века на модерните технологии, само коронавирусът знае.

Остава надеждата – като в казармата – тази заповед да е предпоследна!

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.