Поетът Недялко Йорданов се оплака от тормоз от прокуратурата

В дълъг текст в профила си в социалната мрежа “Фейсбук” поетът Недялко Йорданов се оплаква от тормозот прокуратурата заради повдигнато срещу него обвинение.

Той е обвиняем, с мярка “подписка” и забрана да напуска Бургас, съобщи прокуратурата, след като е блъснал с колата си пресичащ на кръстовище пешеходец. Пострадалият е със счупен крак. Наблюдаващият прокурор по случая е поискал повторна тройна съдебно-автотехническа експертиза.

Истинската причина за обвинението обаче според Йорданов е работата на единия му син, Асен Йорданов, който е сред собствениците на сайта “Биволъ” и критик на прокуратурата, както и писмо, което Недялко Йорданов бил написал в негова защита.

Недялко Йорданов разказва, че закарва пострадалия в болница и веднага се обажда в полицията. Пострадалият няма никакви претенции към него. Инцидентът е станал на 25 март и тогава случаят е бил приключил в полицията, твърди Йорданов. Писмото в защита на сина си Асен Йорданов поетът написва на 16 август, а на 9 септември е привлечен като обвиняем. Прокуратурата отказва да се съобрази с пострадалия, който не иска да повдигне обвинение и иска разследването да бъде прекратено. Недялко Йорданов пише, че той е бил притискан да подаде жалба и натискът идвал от най-висшите етажи на прокуратурата.

Другият син на поета – Недялко Недялков, е собственик на агенция ПИК и е сред защитниците на прокуратурата, както и организатор на протести в подкрепа на единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев.

ДНЕВНИК

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.