Подмяната на водопроводи в Доброшката махала затваря за месец ул. „Велес“

От 8.00 ч. на 9 май до 17.00 ч. на 9 юни се въвежда временна забрана за движение на пътни превозни средства по ул. „Велес“ в участъка й от ул. „Странджа“ до ул. „Дъбрава“, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Това се налага заради извършване на строително монтажни работи по изпълнение на проекта ремонта на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на града, реализиран от Община Разград.

В едномесечния срок на временна забрана за движение се въвежда обходен маршрут: ул. „Странджа“, ул. „Дъбрава“, ул. „Мадара“, ул. „Александър Стамболийски“, ул. „Перистър“. По същия обходен маршрут ще се движи от 9 май до 9 юни и автобусът, обслужващ градската линия  №5.

Съгласно заповед на кмета на Община Разград Денчо Бояджиев временната сигнализация в съответствие със съгласувания проект за временна организация и безопасност на движението преди започване на ремонта по улицата трябва да се постави от фирмата изпълнител на проекта.

Припомняме, че проектът за подмяна на водопроводите в част от т.нар. Доброшка махала в Разград стартира през февруари, финансирането е осигурено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, отпуснатите на Община Разград 2 652 569 лв. са 50% от необходимите средства за целия проект. Трасето по проекта е 12 км. водопроводи заедно с още около 10 км. сградни отклонения за близо 500 адреса. Интервенцията включва 7 улици: Лозенград“, „Руен“, „Бабуна“, „Люлебургас“, „Мелник“ – между „Люлебургас“ и „Странджа“, „Странджа“ – между „Люлебургас“ и „Лозенград“ и „Скопие“.

/e-Razgrad/

Hits: 24

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.