Подготвят „Априлско въстание“ за асфалтиране

ПОЛАГАНЕТО НА НОВАТА НАСТИЛКА ЗАПОЧВА В ПОНЕДЕЛНИК

Кметът Разград Денчо Бояджиев се запозна на място с темповете на ремонта на булевард „Априлско въстание”, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Фрезоването на южното платно е на приключване и  там започнаха локални заздравяващи ремонти на невралгичните места, за да няма пропадания. Полагането на първия профилиращ пласт асфалт ще е в понеделник, първо на участъка от пътя за Попово до кръстовището с улица „Перистър”. През деня, докато се полагат първите 4 см. асфалт, участъкът ще бъде затворен, а северното платно ще е двупосочно. Вечер, когато не се работи, шосето ще бъде отворено за движение. След това ще бъде поставен и втори пласт асфалт, като целта е асфалтовото покритие да е общо 8 см.

Ремонтът се извършва по обществена поръчка за основен ремонт на бул. „Априлско въстание“и на бул. „Странджа“ от ул. „Добруджа“ до ул. „Дунав“ със средства, отпуснати от Министерски съвет. Ще се извърши още: полагане на хоризонтална пътна маркировка; повдигане и подмяна на капаци на ревизионни шахти, улични оттоци и тротоарни кранове; повдигане на пропаднали, подмяна на счупени и поставяне на нови бордюри, където липсват; оформяне на повдигнати пешеходни пътеки с ширина – 4 м. Седем от тях са на „Априлско въстание“ и една – на „Странджа“.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 90 дни, прогнозната стойност на обществената поръчка бе 1 583 333лв. без ДДС.

/e-Razgrad/

Hits: 7

One Reply to “Подготвят „Априлско въстание“ за асфалтиране”

  1. Според мен тротоарите трябва да се направят първо да се сменят бордюрите да се отсече от пътя по 1,5м. (от двете страни на пътя, има достатъчно място) за колелета алея и тогава да се асфалтира! На това викам ремонт за да са доволни всички!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.