Победи за 14-годишните момичета и момчета от баскетболната глутница

В петък и събота момичетата и момчетата до 14 години от глутницата на „Вълци-Разград“ демонстрираха качествен баскетбол и показаха, че неслучайно са сред лидерите в Източната елитна група, съобщават от клуба.

И двата отбора, водени от своя треньор Пенко Велчев, доминираха в деветия кръг от надпреварата с агресивна защита и борба под коша. Момичетата надиграха „Светкавица“ и в четири части на мача съответно с 18:5 / 18:9 / 19:11 и 20:4 за крайното 75:29 в Търговище.

Показател за отборната игра е точковият принос на състезателките: Анджи Димитрова отбеляза 11 точки, с по 10 се отчетоха Ивет Георгиева, Антония Георгиева и Ивайла Савова. Андреа Великова вкара 9, с по 6 точки са Радост Бучукова, Ивиана Иванова и Моника Добрева, а капитанът Виктория Атанасова – 3. Галиана Георгиева и Йоана Димитрова са с по 2 точки.

„Самият факт, че допуснахме само 29 т. и 11 състезателки са вкарали кошове, е показателен за качеството на отборната игра. Баскетболът е отборен спорт и повишавайки колективната философия при треньори и състезатели, повишаваме и нивото на комбинативност в нападение и защита“, коментира мача Пенко Велчев.

И момчетата бяха безкомпромисни срещу вицерепубликанските шампиони в тази възраст „Доростол“ – Силистра със 75:54 точки пред разградска публика. След много силна първа четвърт ( 23:4) Вълците си осигуриха солиден аванс и въпреки че загубиха втората и третата част, съответно с 14:16 и 16:17 точки, успяха да покажат добро физическо състояние и взеха последната четвърт с 22:17. За разградчани най-резултатен бе Ивайло Иванов с 25 точки. Капитанът Наско Анастасов отбеляза 12, Александър Енчев – 10, Йовко Йорданов – 7, Матей Даскалов – 6, Даниел Стоянов – 5, Раян Огнянов – 4, а Йордан Йорданов, Димитър Колев и Георги Димитров по 2 точки.

За доброто настроение се грижеше и талисманът Вълк – подарък от родители и е страхотна атракция за децата.

От клуба канят всички приятели на спорта в зала „Абритус“ на 19.02, когато гости в Разград ще бъдат момчетата и момичетата до 14 г. от „Спартак“ –  Плевен. Мачът на момчетата е от 12:00 ч., а на момичетата – от 14:00 ч.

„Благодарим на всички фенове, родители, приятели за подкрепата! Фактът, че между състезателите от различните отбори има приятелство е доказателство, че новото поколение в баскетбола ще бъде изградено от стойностни и успешни младежи“, убедено е клубното ръководство.

„Адмирации за Община Разград за отличните условия в обновената зала „Абритус“. Участието на “Вълци-Разград” в държавните първенства с 12 отбора нямаше да бъде възможно без подкрепата на „Лудогорско пиле“. Компанията подкрепя вече пета година идеята да развиваме баскетболната общност в Разград и да даваме шанс за изява и развитие на всички, които имат смелостта да не се отказват. Благодарим!“, не крият чувствата си към спонсори и приятели  „Вълци-Разград“.

/e-Razgrad/

Hits: 18

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.