Пламен Димитров представи в Разград кампанията „Сивото убива!“

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров представи днес в Разград националната информационна кампания „Сивото убива!“

Идеята е хората да бъдат информирани и насърчени да участват в процесите за ограничаване на недекларираната заетост в България.

„Ангажирани сме да извадим на светло сивия сектор у нас. Защото сивото допринася за нелоялна конкуренция между фирмите и нарушаване на основни права на гражданите. Заплати в плик, осигуровки на минималния праг и съответно загуби за наетите. В строителството сивото убива буквално, заради неосигуряване на елементарни условия за безопасност на труда. Страшно е и в продажбата и ремонта на коли. С резервни части ментета и монтирането им нелицензирани сервизи. После цялото семейство пътува с подобна кола“, обясни Пламен Димитров.

Разработено е мобилно приложение VOX-КНСБ, на което всеки може да подаде както негативен, така и позитивен сигнал за своето работно място, за работодател или фирма. Приложението работи от няколко дни и вече има над 20 сигнала. Всички подадени сигнали ще бъдат детайлно проверени и в края на годината – оповестени. Така ще посочим конкретно най-опасните  практики, както и най- добрите фирми в страната, обеща лидерът на КНСБ.

На импровизираната на пешеходната зона в Разград пресконференция пред пътуващата из страната шатра бяха още регионалният координатор на КНСБ в Разград Грациела Ранкова,  шефът на разградския офис на НАП Цанка Тъмнишка и началникът на Инспекцията по труда Катя Филипова.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.