Пет концерта, фотоизложба и юбилеен вестник за 65-годишнината на Музикалната школа „Илия Бърнев“

На сцените ще видим и бивши възпитаници на школата

С пет концерта, фотоизложба и юбилеен вестник ще отбележим 65-годишнината на Музикалната школа „Илия Бърнев“, обявиха пред журналисти днес секретарят на читалище „Развитие“ Любомир Петков и директорът на школата Деян Денчев.

Първият концерт е още идната седмица, в навечерието на Свети Валентин – на 11 февруари, и ще е под мотото „Звуците на любовта“. Ще бъде инструментален. С втория – „Музиката на цветята“ на 20 март, талантите на школата ще ни поздравят за Първа пролет. На сцената ще се представят дуети и камерни формации. И двата концерта са от 18.00 часа в залата на читалището /Стария театър/.

Втората серия концерти ще е през юни – в края на учебната година. Първият ще е класически и ще е в салона на читалището, където има великолепен роял „Блютнер“.

Вторият, вече по традиция за това време на година – на площада пред читалището.

Той ще е популярен, ще има и фолклор. И за двата ще бъдат поканени бивши възпитаници на школата: пианистът Фидоси Керчев, Вики от „Мастило“… Да се включат желание имали и други пораснали вече таланти – с други професии и житейски път, но за които музиката е останала у тях завинаги. Ще има и много гости от цялата страна.

Коледен концерт ще увенчае празничната програма на школата за годишнината. Тогава във фоайето на читалището ще бъде открита ретроспективно фотоизложба. Ще бъде издаден и специален юбилеен вестник.

Над 9000 деца са минали през МШ „Илия Бърнев“ от 1955 година досега. Школата е създадена през месец май, а първите класове започват работа на 31 октомври. През 1968 година патрон на школата става Илия Бърнев, диригент и педагог, свързан с изграждането на симфоничното дело в Разград.

Логото за годишнината на школата е дело на председателя на читалище “Развитие” Красимир Харалампиев.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.