Патрулка до всяко училище в началото на учебната година

Засилено полицейско присъствие край всяко училище в първия учебен ден и в началото на новата учебно година. То ще е още по-явно край училищата , в близост до  оживени улици и кръстовища. Това съобщи на пресконференция старши инспектор Теодор Тодоров – началник на сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР-Разград.

От началото на месеца досега са извършени проверки за осветеността  на пешеходните пътеки до училищата, хоризонталната маркировка, пътните знаци и парапети. Издадени са предписания до общините в областта констатираните пропуски и неизправности да бъдат отстранени.

Утре стартира националната кампания „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя.“ За периода на провеждането ѝ ще се осъществява засилен полицейски контрол в районите на по-рисковите училища, приоритетно в началото и края на учебния ден, за спазване ограниченията на скоростта и предимството от водачите за осигуряване безопасно пресичане от децата и техните придружители. В рамките на акцията попадат и дните от 23 до 29 септември, обявени за Седмица за превенция на детската пътна безопасност.

За времето на лятната ваканция на територията на областта са станали три тежки катастрофи с деца с три ранени деца: едно в Разград, едно на изхода за Шумен и едно в Кубрат. Едното е било пешеходец, другите две – пътници в колата на родителите или близки.

Миналото лято са пострадали четири деца – и четирите пътници в колите.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.