Партията на Каракачанов все пак ще се яви сама на изборите

Партията на Красимир Каракачанов – ВМРО, все пак ще се яви сама на предстоящите парламентарни избори. Решението е взето снощи и е окончателно, потвърдиха пред “Дневник” от формацията.

Преди дни се разбра, че преобладаващото мнение сред широкото ръководство на ВМРО е за самостоятелно явяване на парламентарните избори, както се яви на европейските през 2019 г. Въпреки това партията реши да преговаря с ГЕРБ и НФСБ за предизборна коалиция.

В четвъртък Красимир Каракачанов обяви, че сериозни разговори с ГЕРБ досега е нямало, но има уговорка, че темата ще се коментира според социологията. Той каза още, че с партията на Валери Симеонов все още се водят. По информация на “Дневник” двете партии са имали разминавания за подредбата на листите и някои приоритети в програмата.

“Дневник” потърси Симеонов за коментар, но той не отговаряше на мобилния си телефон. Днес официално ВМРО благодари на партията му за успешната работа.

Според последното проучване на “Алфа Рисърч” нито коалицията “Обединени патриоти”, нито партиите ВМРО и НФСБ поотделно влизат в следващия парламент. По данни на “Галъп”, в които обаче липсва избирателната активност, патриотичната коалиция е на ръба, но все пак в 45-ото Народно събрание.

ВМРО и НФСБ са коалиционни партньори отдавна. През 2014 г. двете партии влязоха в парламента като коалиция “Патриотичен фронт”, а през 2017 г. към нея се присъедини и “Атака”, като името бе сменено на “Обединени патриоти”. Две години по-късно партията на Волен Сидеров бе изключена от коалицията. На европейските избори през 2019 г. ВМРО участваше самостоятелно, както направи и на повечето места на местния вот тогава.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.