Партията на Вучич с победа на изборите в Босилеград

ВЛАДИМИР ЗАХАРИЕВ Е НА ПЪТ ЗА ШЕСТИ МАНДАТ КАТО КМЕТ

Листата на Сръбската прогресивна партия на президента Александър Вучич, водена от изкаралия досега пет поредни мандата кмет на Босилеград Владимир Захариев, печели местния вот там вчера с малко над 90% от гласовете, става ясно от официалните резултати.

От 31 места в градската Скупщина кметът вкарва 30 свои представители. Едно място има и вторият участник в изборите – Радикалната партия на Воислав Шешел.

Пред кореспондента на БНР Владимир Захариев, който се очаква отново да бъде кмет на Босилеград, сподели: „Народът нищо не забравя и ние живеем и работим като народа, отнасяме се към народа и сме му много благодарни. Ние сме си българи и засега благодарим на Бога – няма зараза“.

Избирателната активност в община Босилеград е била 70%, гласуването стана в 31 секции, 4 от които са в града.

На практика вотът беше предрешен, след като Демократичният съюз на българите бойкотира изборите, считайки ги за недемократични.

До дни новоизбраните съветници ще се съберат на първо заседание и ще изберат кмета на общината. Повече от сигурно е, че това за шести пореден мандат ще е Владимир Захариев. При първия си мандат той спечели като кандидат на Демократическата партия на Сърбия на тогавашния президент Воислав Кощуница.

Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.