Парковото бягане на „Зелена стъпка“ става национално

УЧАСТНИЦИТЕ ЩЕ МОГАТ С МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ ДА ЗАСИЧАТ ВРЕМЕТО СИ, ДА СЕ СЪСТЕЗАВАТ ВИРТУАЛНО С ХОРА ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА И ДА ПЕЧЕЛЯТ РАЗЛИЧНИ НАГРАДИ

Разград става вторият град в България, който всяка седмица ще бъде домакин на сателитно събитие на веригата бягания 5kmrun.

Традиционното тичане в градския парк в неделя, организирано от “Зелена стъпка” вече ще е част от най-голямата верига подобни събития в България, която обединява близо 22 000 участници, уточняват от сдружението.

От години Сдружение с нестопанска цел „5 км парк БГ“ организира свои събития в София, Пловдив, Варна и Бургас, а сега започва сътрудничество с партньори от други градове, където ще бъдат организирани сателитни събития. Първият е Хасково.

Една от първите организации, с които се свърза основателят на 5kmrun Георги  Станоилов, е “Зелена стъпка”.

След среща в София двете организации се разбраха да си сътрудничат в името на развитието на спорта в Разград. Всички участници в неделните бягания на “Зелена стъпка” в градския парк ще получат покана да използват специалното мобилно приложение 5kmrun Selfie, с него ще могат да засичат бягането си и ще участват в национална класация с възможност да се състезават виртуално с хора от цялата страна и да печелят различни награди.

Основен организатор на бяганията в партньорство с 5kmrun в Разград ще бъде Цветанка Пенчева, която е сред основателите на “Зелена стъпка” и член на управителния съвет на сдружението.

През зимните месеци бяганията се провеждат в 10.00 ч. всяка неделя, а през лятото започват в 9.00 ч, стартът е край Ронда в парка.

Началото на партньорството ще бъде дадено преди старта на бягането тази неделя.

/e-Razgrad/

Hits: 11

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.