Панихида в памет на убитите от Народния съд в Разград

ЛИДЕРИТЕ НА „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“ И КАНДИДАТИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ДЕСНИЦАТА В РАЗГРАД СЕ ПОКЛОНИХА  ПРЕД ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ТЕРОР

Заупокойна молитва  за душите на убитите от Народния съд разградчани събра в старите градски гробища хора от различни поколения. Отец Димитрий Терзи отслужи панихидата в памет на разстреляните от комунистическия режим 15 невинни мъже.

„Това е  дело на злото и беззаконието!“, обобщи предприемачът Никола Николов, полагайки цвете на гроба. Всяка година на 13-ти март близки и потомци на  разстреляните, както и граждани с десни убеждения, запалват свещичка  пред скромния мемориал, който напомня за най-масовото убийство в историята на града.

На паметната церемония  тази година  присъстваха и съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов,  колегата му Иво Мирчев и кандидатите на Обединението за народни представители от Разград в 45-то Народно събрание.

Пред общността, която пази спомена за жертвите на мракобесните престъпления на комунистическата държава, бе представена и новиздадената книга на доктора по история Димитър Петков „Политическите процеси в Разград /септември 1944 – януари 1959 г./. В нея се  изследват  факти  и събития от този период. Историографският труд, дело на младия учен от Разград, е подготвен за печат от издателство „Сиела“ с финансовата подкрепа на Никола Николов.

/Платена публикация/

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.