Пазарджик и Пирдоп празнуваха с Капанския ансамбъл

Различен е за Капанския ансамбъл тазгодишният месец май след дългата пандемия.

Започна с гостуване на Гергьовден в Тервел, след това съвместен концерт в Разград с  Академичния танцов театър към Варненския свободен университет, последва участие на фестивала „Засмеяло се е Хитрино“.

На връх най-българския празник 24 май артистите от ансамбъла – музиканти, певци и танцьори, имаха специално участие в XXX Влайкови дни в Пирдоп. Концертът бе финал в празничната програма на китния средногорски град веднага след официалната част за Деня на Пирдоп – приветствието на кмета на общината Ангел Геров и награждаването на новия почетен гражданин на града, на отлични ученици и на победителите в регионални и национални творчески конкурси. Спектакълът – пъстра фолклорна китка, бе бурно аплодиран от многолюдната публика, настанена под красивата арт инсталация от стотици чадъри над нея.

Три дни по-рано – на 21 май, Пазарджик отбеляза своя празник – Деня на св. св. Константин и Елена, с творчеството на Капанския ансамбъл. И там концертът последва официалната част от честванията – тържественото слово на кмета Тодор Попов и раздаването на подаръци за деца, родени на Деня на града, така, както това се случва и в Разград.

Следващият концерт на ансамбъла е в събота, 28 май, в Островче. В понеделник /30 май/ на сцената в ОКЦ в Разград ще са талантите от ДТА „Лудогорче“ – част от семейството на Капанския ансамбъл.

На 31 май професионалният състав ще изнесе образователен концерт пред международна група фолклористи, която е на опознавателна туристическа обиколка в страната.

Няколко дни след това е вторият концерт с Академичния танцов театър – но този път във Варна.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.