Още млади разградски фермери получават финансова подкрепа от еврофондовете

Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция, изплати близо 600 000 лева авансови плащания на още 25 млади земеделски производители от Лудогорието, които подписаха договори за стартова помощ за млади земеделски стопани от Програмата за развитие на селските райони  2014-2020 г., съобщиха от Областния информационен център в Разград.

Общата стойност на проектите, които се изпълняват на територията на Разградска област по този прием надхвърля 1 200 000 лева.

Младите земеделски производители ще оборудват своите стопанства с машини, съоръжения и специализирани транспортни средства, ще построят и модернизират сгради за селскостопански дейности, ще закупят животни и пчелни семейства, ще създадат масиви от трайни насаждения. В една част от одобрените бизнеспланове към проектите се предвиждат дейности за преход към биологично производство.

В рамките на първия прием на проектни предложения по програмата през 2015 година, в Разградска област бяха одобрени 30 проекта с обща стойност на субсидията около 1 500 000 лева.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.