Очакват 350 бегачи на Лудогорския маратон

Очаква се участниците в Лудогорския маратон на 5 юни да са рекорден брой, към момента записаните са 260, вероятно ще станат около 350, а преди година бяха 280, съобщи на днешната работна среща със зам.-кметовете на Разград Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров инициаторът на надпреварата Цоньо Пенев.  Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Маратонът се организира от клуб „Зелена стъпка“ с подкрепата на Община Разград, „Inoxsys“, „Каолин“, „Агрохимконсулт 3“, Солети „Хрус-хрус“, „Leya“, Спортни магазини „Яко“, „Getka“, „Gold Nutriton“, „Бул-Тат“, общински съветници Иво Димитров и Джипо Джипов.

Деветото състезание включва три дисциплини в различни дистанции – бягане, колоездене и триатлон (бягане, плуване и колоездене), както и 2 км бягане за деца.

Сред ангажиментите на Община Разград в организацията са: осигуряване на  електрически ток в палатковия лагер на участниците на поляната с баскетболното игрище на Пчелина, окосяване на поляната и обработка срещу паразити, осигуряване на линейка и медицински екип, осигуряване на 4 химически тоалетни и други.

На срещата, в която участва и началникът на Районно управление „Полиция“ Станимир Станев, бяха обсъдени и мерките по осигуряване на обществения ред и сигурността на участниците. Ще бъде обособено място за паркиране на автомобили, състезателните трасета ще бъдат сигнализирани. Ще има парапети около палатковия лагер.

В работната среща участваха директорите на общинските предприятия Петър Петров – на „Ремонтстрой“ и Иван Борисов – на „Паркстрой“, ръководители на общински отдели, които имат отношение към организацията на „Лудогорски маратон“.

В последните години това е едно от най-масовите спортни събития, които се организират в региона, „Лудогорски маратон“ събира в уникалната за подобни инициативи туристическа местност стотици любители на здравословния живот и спорта сред природата.

Състезанието започва на 5 юни, неделя сутринта, като пръв – в 7.10 ч. – е стартът на плувната част от триатлона, в 7.30 ч. стартират колоездачите, а в 8.00 ч. бегачите на 21 и 35 км. Награждаването е насрочено за 14,00  ч.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Очакват 350 бегачи на Лудогорския маратон”

  1. Този триатлон при какви дистанции на отделните дисциплини ще се проведе? Олимпийският е 1,5 км. плуване; 40 км. колоездене и 10 км. бягане. Може би дистанциите ще се уточняват в движение, според издръжливостта на участниците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.