Официално: Димитър Бербатов обяви кандидатурата си за президент на БФС

Димитър Бербатов съвсем очаквано обяви официално своята кандидатура за президент на Българския футболен съюз.

Вече няколко месеца евентуалното му впускане в битката за поста се дискутира в общественото пространство, като най-сетне голмайстор №1 на националния тим реши да обяви това по време на свиканата от него пресконференция.

Той ще се опита да оглави родния футбол на насрочения за 25 юни Конгрес, а в екипа му се включват бившите му съотборници и негови добри приятели – Стилиян Петров и Мартин Петров. Административната част от екипа на Бербатов е съставена от Петър Величков, адвокат Георги Владов и Борис Станков.

Петър Величков и Борис Станков също са познати имена в родния футбол. Първият от вече 8 години е част от настоящия Изпълком на Българския футболен съюз, но сега е радетел за промени в централата, тъй като той и колегите му не се справяли добре. Борис Станков пък до преди няколко месеца бе част от международния отдел на БФС, където работи в продължение на 9 години.

“Няма какво да се бавим и да увъртаме, официално откривам кампанията си за президент на Българския футболен съюз. Официално започваме от днес, но ние сме започнали работа от доста по-отдавна.

Нека първо ви покажа екипа, с който ще работя за развитието на футбола ни. Имах шанс да работя с един от най-добрите треньор – сър Алекс Фъргюсън, а за него винаги най-важен е бил екипът. И аз следвам този пример и затова съм подбрал мой екип. С тези хора имаме единомислие, имаме си и пълно доверие.

Кои сме ние? Няма нужда да се представям, мен ме познавате. Реших, че е дошъл момента да навляза в тези води.

Трябва обаче да има симбиоза между футболни хора и такива с опит в управлението и администрацията.

В моя екип влиза Ситлиян Петров. С него поддържаме връзка вече толкова години, той ще бъде част от бъдещи Изпълком. Другият човек е Мартин Петров. Радвам се, че тези двама души са в моя живот, имаме една и съща идеология.

От другата страна ще е Петър Величков. С него също се знаем отдавна, намерихме общ език, който е за доброто родния футбол. Боби Станков е по-малко познатото име. Той е важна част от екипа. Завършил е образователно програма за мениджмънт. Това е човек, знае как ще случва нещата. Екип екип на може и без адвокат. За това е и адвокат Георги Владов

Наложително е да има промяна. Благодаря на всички тези хора с моя екип. Не сме професори по всичкознание. Всяка идея е добре дошла. Всеки, който иска да даде идеи и добре дошъл. Ще оставим и адрес за връзка след края на презентацията. Виждаме какво става във футболната общественост, хвърчащи бележи, идеи… решихме да задоволим това любопиство на хората и да излезем аз и екипът ми. Ето излизаме, готови сме да донесем нужната промяна. В процесът на работа нови идеи ще се наливат. Футболът е за всички нас. Аз съм отворен към предложения.”

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.