ОУ „Иван С. Тургенев“ – с отличия от национален конкурс за STEM науки

ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ – Разград с отличия от Национален конкурс за STEM науки, съобщиха от училищното ръководство.

Училището единствено от областта е участвало с проекти в конкурса.

Директорът Милена Орешкова е удостоена с награда в раздел „DIGITAL EXCELLENCE“ – SUPER STEM учител, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на ИКТ, програмиране и софтуерните технологии, както и дейности, свързани с дигиталните ресурси и инструменти.

Отличие в категорията „STEM AMBASSADOR“ (STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) получава началния учител Емилия Михайлова-Спасова, ментор на образователен проект, в които освен STEM е включен и елемент на изкуства (Art).

Приложение на модерен подход към ученето, съчетаващ природни науки, технологии, инженерство, изкуство и математика в училището STEAM проект „Метеорологична прогноза“ с участие на второкласници също е с отличие от конкурса. Той е разработен от началния учител и магистър еколог Емилия Спасова, като продължаваща дейност на мисия „Метеоролог“, част от програма “Дизайн шампиони” на Red Paper Plane. Практическите дейности се реализираха в часовете за занимания по интереси, част от дигиталната надпревара в училището. Творчески ментор на проекта бе учител ЦДО и музикален педагог Гергана Георгиева.

Добрите STEM образователните практики на ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ напускат пределите на Разград и ще бъдат представени на Национална конференция “STEM Образование и иновации” през април 2022 г. в София.

/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.