ОУ “Васил Левски” и ОУ “И. С. Тургенев“  в Разград – училища за пример

Разградските ОУ “Васил Левски” и ОУ “Иван Сергеевич Тургенев” ще разработват и прилагат нови практики за преподаване и управление с програмата “Училища за пример” на фондация “Заедно в час”.

Те са част от втория випуск на програмата “Училища за пример” на фондация “Заедно в час”. В новия випуск на програмата влизат 27 училища от 18 области и 21 населени места. Избрани са от 99 кандидатури на училища от цялата страна.

Програмата е двугодишна и подкрепя училищата да разработват и прилагат устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление на училището, които допринасят за успеха на всеки ученик. Новите училища се присъединяват към още над 20, които продължават развитието си във втората си година на програмата. Сред е и СУ “Христо Ботев” в Кубрат.

“Заедно в час” работи в област Разград от 2014 г., като през годините в училища в областта са преподавали близо 20 учители от другата програма на “Заедно в час” “Нов път в преподаването”. Дългогодишен корпоративен партньор на “Заедно в час” в региона е ADM /„Амилум“/.

Първите обучения в програмата за новата учебна година започват на 21 август и продължават до 4 септември. Обученията за училищата първа година, сред които са ОУ “Васил Левски” и ОУ “Иван Сергеевич Тургенев”, са в с. Арбанаси, а тези за втора, сред които е СУ “Христо Ботев”, в Панагюрище. В обученията ще вземат участие общо над 150 директори, зам.-директори, главни, старши и други учители, избрани от училищата. Заради мерки за безопасност училищните екипи са разделени на две групи, които ще преминат през идентични обучителни сесии в рамките на една седмица.

“Заедно в час” е неправителствена организация, която вече 10 години работи за осигуряване равен достъп до качествено образование за всяко дете. „Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All.

/e-Razgrad/

Hits: 18

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.