От утре – ограничение на движението заради ремонта на „Перистър“

От петък, 19 ноември, след уточнение с „Пътна полиция“, се въвежда силно ограничение на движението в района на ул. „Перистър“ заради извършването на ремонта на участъка на улицата – от кръстовището с бул. „Априлско въстание“ до моста на река Бели Лом, откъдето започва ул. „Добруджа“. Това съобщиха от пресцентъра на мастната администрация.

За няколко дни – от петък до вторник или сряда, в зависимост от метеорологичните условия и темпото на асфалтиране – с нужните пътни знаци и  маркировка ще бъде забранено влизането на товарни автомобили по ул. „Перистър“. За тях ще бъдат осигурени обходни маршрути по „Априлско въстание“ и „Странджа“, евентуално и ул. „Добруджа“.

За останалите превозни средства участъкът с дължина 550 м ще бъде затварян частично в отделни части за около 2-3 часа, докато се извършва полагането на асфалт. Предвижда се в петък и събота да се полага първи пласт асфалт, а в понеделник и вторник – втори пласт. В неделя, за да не се създават затруднения за ангажираните в изборния процес на балотажа от президентските избори, няма да се работи по „Перистър“ и улицата ще е отворена за движение.

В петък от 8,00 ч. се затваря участъкът от „Априлско въстание“ до ул. „Грънчарска“. Откъм булеварда ще има постове от „Пътна полиция“.

Единични превозни средства, които обслужват „Кауфланд“, РУ на МВР, „Пътна полиция“ и бензиностанциите на „Перистър“, ще могат да преминават еднопосочно откъм ул. „Добруджа“.

От Общината припомнят, че ремонтът на участъка от ул. „Перистър“ от пресечката с „бул. „Априлско въстание“ до тази с ул. „Бели Лом“, се извършва по обществена поръчка за ремонт на тази улица и път в Пчелина“ на обща стойност 175 003 лв. без ДДС.

/e-Razgrad/

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.