От РЗИ се коригираха: добавиха нови три случая на COVID-19, за които още от рано сутринта знае цялата държава

Нови три случая на COVID-19 са регистрирани в област Разград на 03.10.2020 г, препредаде на медиите пресцентърът на областната администрация допълнената информация  за това от РЗИ. Впрочем, за тези случаи знае цялата държава от рано тази сутрин от Единния иформационен регистър. Двата са в град Разград, а третият – в с. Китанчево.

В Китанчево е заболяла жена на 76 години. Тя е потърсила медицинска помощ на 02.10.2020 г. в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград, като е настанена в Отделението по инфекциозни болести /ОИБ/. Жената е с придружаващи заболявания захарен диабет тип II и артериална хипертония.

Първият случай в Разград е с 37 годишен мъж. Потърсил е медицинска помощ в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград на 02.10.2020 г. Настанен е в изолатора на отделението по пневмология и фтизиатрия. Мъжът не е съобщил за придружаващи заболявания.

Вторият заболял в областния център е мъж на 35 години. Той също е потърсил медицинска помощ в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ на 02.10.2020 г. Мъжът не е съобщил за придружаващи заболявания.

Общо регистрираните случаи на COVID-19 в област Разград са 190. От тях към момента са активни 15, от които 7 са на домашно лечение, а останалите 8 – в болница.

За изминалата седмица са оздравели 4 човека, починали няма, новорегистрираните са 8, а общо поставените под карантина – 28.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.