От днес и паралелка шестокласници е под карантина

МОН ПРЕПОРЪЧА УЧИТЕЛИТЕ ДА С МАСКИ И В ЧАС

20 ученици от 6„в“ клас на ОУ „Никола Икономов“ в Разград, съобщават от РЗИ. Те са били контактни на заболял ученик. Междувременно с писмо да регионалните управления на образованието просветното  министерство препоръчва учителите да носят маски, включително и по време на учебните часове. Мотивите са в  науката (МОН) в писмо до регионалните управления на образованието във връзка с усложнената епидемична обстановка. В момента маските в класните стаи не са задължителни за педагозите, когато спазват дистанция от поне 1,5 м от учениците.

МОН препоръчва също веднъж седмично да се тества целият персонал в училищата. Министерството на здравеопазването ще осигури безплатни тестове чрез Регионалните здравни инспекции.

Предлага се целият випуск да преминава към обучение от разстояние, ако в него има 10% ученици, болни от коронавирус. При обявен тъмночервен сценарий за съответната област, всички извънкласни дейности трябва да се провеждат онлайн или да се отложат. Към момента такава област е Габрово.

А новите случаи на COVID-19 в област Разград на 3 септември са 20, съобщиха още от РЗИ. В Разград те са 10, а в Кубрат – 2. По 1 са заболелите в Гецово, Мортагоново, Раковски, Исперих, Вазово, Свещари, Цар Калоян и Кара Михал. Починалите са четирима: двама от Разград, а по едн от Севар и Исперих.

Активните случаи в областта са 333. На домашно лечение са 232, а хоспитализираните са 101. Под карантина са поставени 666 човека.на 30 септември са сеимунизирали 127 души.

/e-Razgrad/

Снимка: МОН

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.