От днес започват проверки в МВР за алкохол и наркотици по време на смените и работа

От днес започват проверки в Министерството на вътрешните работи за алкохол и наркотици по време на смените и работния процес на служителите. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

Проверките ще са на много места едновременно, ще търсим превантивен ефект, обясни той. Главният секретар заяви, че служителите на МВР, които през последните дни бяха установени да шофират след употреба на алкохол, ще бъдат отстранени от длъжност и впоследствие ще бъдат уволнени дисциплинарно.

Когато полицай бъде заловен да управлява в такова състояние, той се уволнява дисциплинарно, без значение от количествата в кръвта. Дори отказът за проба предвижда дисциплинарно уволнение, посочи главният секретар. Той поясни, че от януари следващата година ще влезе в сила наредба, в която ще бъде предвидено как ще се действа при установяване на служител на реда, който е употребил алкохол или наркотици преди смяна.

Проблемите с личния състав в МВР са трупани повече от десетилетия. Има проблеми в самия подбор, има проблеми в обучението, във възпитанието на служители и в контрола

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.