Отлично представяне на Арнел Кедик –  ученичка от Кубрат, на националното състезание по речеви и комуникативни умения на английски език

На 6 и 7 ноември в Златоград се проведе националният кръг на състезанието по речеви и комуникативни умения на английски език. Разградска област бе представена за втори път от Арнел Кедик, ученичка от 11 клас в  СУ “Христо Ботев“ – Кубрат, но този път във втора възрастова група.

Темата на състезанието „Спокойното море не прави опитни моряците“ – мисъл на Франклин Рузвелт. Участниците в състезанието преминават през общински и областен кръг и за националния кръг се класират по един ученик във всяка от двете възрастови групи, които да представят областта.

Тази година състезанието се проведе онлайн и Арнел се яви пред комисия от училището, в което учи. Според правилата, в стаята по време на състезанието не може да присъства учител по английски език. Тезата на Арнел я класира на 8-мо място (от 26 участници в нейната група) в страната с блестящ резултат от 149.67 т. от максимални 165, с минимална разлика между участниците, класирани в челната тройка.

Ето как Арнел започна своето изложение : „Тази мисъл ни учи, че пътят към истинския успех е труден. Така както парче желязо се превръща в оръжие само след многократно удряне с ковашкия чук, така и ние може да се превърнем в нашата най-добра версия само когато преодоляваме многобройните препятствия, които животът ни поднася.“

Арнел Кедик се явява на това състезание за последен път, тъй като е в 11 клас. И учителите от СУ “ Христо Ботев“ – Кубрат й благодарят за положените усилия, труд и моментите на гордост, с които ги е дарявала. Пожелават й здраве и сили, за да може да преодолява вълненията на бурното море, което й предстои да прекосява.

/e-Razgrad/

Hits: 0

2 Replies to “Отлично представяне на Арнел Кедик –  ученичка от Кубрат, на националното състезание по речеви и комуникативни умения на английски език”

  1. Арни, браво! Ти Си един горд и истински пример за нашият Град-Кубрат, радвам се че сме били съученици! Продължавай да надграждаш Себе Си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.