Отличен сезон за състезателките от клуб „Спорт Атлетик“

Фирма „Пилко“ подкрепя изявите на талантите на национални и международни шампионати

Отличен сезон изпращат състезателките от лекоатлетически клуб „Спорт Атлетик“ – Разград.

Последното представяне на талант от школата на треньора Пламен Бобев бе на Виктория Василева, която стана шеста на чук на Балканиадата за юноши и девойки под 20 години в Клуж Напока, Румъния, преди седмица. Резултатът 46.01 м е неин личен рекорд – точно с метър на предишното ѝ лично постижение.

Месец преди това състезание Виктория Василева грабна златото на чук в София на националния шампионат за юноши и девойки, старша възраст.

Пак в тази дисциплина съотборничката на Виктория Деница Асенова бе със сребърния медал до нея на почетната стълбичка. Нихал Неджмедин бе пета, а Симона Тодорова – шеста.

В хвърлянето на диск при девойките Съланур Ташдемир стана четвърта.

А на националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години  в дисциплината хвърляне на чук за второто място се пребори Съланур Ташдемир, Нихал Неджмедим бе шеста, Симона Тодорова – 8-ма, а Мариета Росенова – 13-та.

В дисциплината хвърляне на диск Съланур Ташдемир стана национална шампионка, а Нихал Неджмедим завърши 13-та.

На висок скок при девойките на 18-то място бе Мариета Росенова.

На зимните състезание преди това Саланур Ташдемир взе злато на хвърляне на гюле, чук и диск.

За това лято пред състезателките са още Балканиада за мъже и жени в Турция, Европейско отборно първенство както и Републикански шампионат при мъжете и жените.

Участието на талантливите състезателки от клуб „Спорт Атлетик“ в наши и международни шампионати става с подкрепата на разградската фирма „Пилко“, известна с търговската марка „Лудогорско пиле“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.