Откриха Стената на Хан Аспарух в Земеделската гимназия в Исперих

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсме,н заедно с председателя на Общинския  съвет в Исперих Даниел Димитров откриха символично Стената на Хан Аспарух

в Професионалната гимназия по селско стопанства „Хан Аспарух“в града. Това стана в началото на тържеството за патронния празник на училището днес. Стенописът във фоайето на първи етаж в учебното заведение е изработен от родител на възпитаник на гимназията, за което художничката Надя Цанева получи от училищния директор Сали Назиф плакет за 60-годишния юбилей на гимназията.

Пред 368-те ученика от учебното заведение и гостите на патронния празник Г. Хюсмен поздрави авторката на стенописа за жеста към училището. Поздрави и младите хора с празника, като им пожела да бъдат отворени към света, но не само по отношение на грижата за външния си вид, а и чрез постиженията си в учението, за да имат успешна реализация в живота. Гюнай Хюсмен се обърна с пожелания за още по-високи постижения и към педагозите и ръководството на училището, както и към бившите учители от гимназията, които присъстваха на тържеството, като си припомни и своите ученически години в това учебно заведение.

Слово за създаването на училището и постиженията на възпитаниците му досега произнесе училищният директор Сали Назиф, след което връчи 161 награди от конкурса „От тук започва България“.

Гости на тържеството бяха и: главният секретар на областната администрация  Михаил Тодоров, представители на Регионалното управление на образованието – Разград и Община Исперих.

/e-Razgrad/

Снимки: Областна администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.