Отборът на СУ „Христо Ботев” – Кубрат победи в областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”

Областно състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” се проведе на базата на “Аварийно-спасителния отряд” в Разград, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Официален старт на надпреварата дадоха зам.-областният управител на Драгомир Златев и директорът на РДПБЗН комисар Емилиян Станев. На официалното откриване присъстваха директорът на ОД на МВР старши комисар Диян Минков, зам.-директорът комисар Мирослав Иванов, началникът на Регионалното управление на  образование Ангел Петков и председателят на БЧК – Разград доктор Милена Кехайова. В двадесетото състезание се включиха 7 отбора от общините Цар Калоян, Лозница, Исперих, Завет, Кубрат, Самуил и Разград. Участниците на възраст от 6 до 8 клас демонстрираха практическите си умения  за действия при земетресение и наводнение; промишлени аварии, радиоактивно заразяване, химическо замърсяване и биологични агенти: пожарна безопасност и първа помощ.

Участниците решаваха и писмен тест с теоретични казуси. На първо място се класира отборът с най-висок резултат от сбора на точките от теоретичния и практически изпит.

Тази година първенец в надпреварата стана отборът на СУ „Христо Ботев” – Кубрат с комплексен сбор точки 263.5. С 262 точки на второ място се класираха децата от ОУ „Отец Паисий” – Разград. Трето място с 261 т. зае тимът на СУ „Христо Ботев” – Лозница. Наградите на победителите – купи и грамоти, връчи директорът на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев.

/e-Razgrad/

Hits: 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.