Отборът на ОУ „Васил Априлов“ в Исперих -победител в Областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

Областно състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” се проведе на базата на „Аварийно-спасителния отряд” в Разград.

Официален старт на надпреварата дадоха началникът на РУО Ангел Петков, директорът на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев и председателят на БЧК д-р Милена Кехайова. На състезанието присъства директорът на ОД на МВР-Разград старши комисар Диян Минков, който връчи наградите на победителите.

Участваха 7 отбора от общините Цар Калоян, Лозница, Исперих, Завет, Кубрат, Самуил и Разград. Участниците на възраст от 6 до 8 клас демонстрираха практическите си умения в обособени 4 учебни центъра, всеки с по няколко модула: „Защита при бедствия”- Действие при природни бедствия – земетресение и наводнение; „Защита при промишлени аварии, радиоактивно заразяване, химическо замърсяване и биологични агенти”; „Пожарна безопасност” и „Първа помощ”

Учениците решаваха и писмен тест с теоретични казуси. Участието в състезанието е отборно. Всеки отбор се състои от четирима състезатели и един ръководител – педагог. На първо място се класира отборът, получил най-много точки от сбора на точките от теоретичния и практически изпит.

И тази година първенец в надпреварата стана отборът на ОУ „Васил Априлов” – Исперих. На второ място се класираха децата от СУ „Христо Ботев” – Цар Калоян. Трето място зае тимът на СУ „Христо Ботев” – Лозница. Наградите на победителите – купи и грамоти, връчи директорът на ОД на МВР-Разград старши комисар Диян Минков.

/e-Razgrad/

Hits: 27

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.