Осъждан 13 пъти откраднал лаптопа от Икономиката, в затвора прекарал общо 20 години

47-годишният Сергей Я. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Разградския районен съд е уважил искането на Районната прокуратура в града, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност за кражба на компютър от Професионалната гимназия по икономика „Роберт Шуман“ в Разград, а престъплението е извършено в условията на опасен рецидив.

Кражбата на преносимия компютър е била извършена в периода от 3 до 6 април тази година чрез разрушаване на прегради, направени за защита на имот, с намерение противозаконно да го присвои. Стойността на компютъра е 350 лева.

47-годишният Сергей изтърпял поредната си присъда и излязъл от затвора на 10 януари тази година. Осъждан е 13 пъти, а общият му престой по затворите за изтърпяване на ефективни наказания е 20 години.

Определението на Разградския районен съд, с което е взета мярката за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Разградския окръжен съд.

/e-Razgrad

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.