Осветителни тела за пешеходни пътеки в Разград

В жк „Орел“ на пешеходния светофар до ОУ “Ив.С.Тургенев“ светна тази вечер първото от общо 30 осветителни тела за пешеходни пътеки, които Община Разград поставя в изпълнение на ангажиментите си по подобряване на безопасността на движението в населените места.

Лампите са с насочваща светлина върху територията на пешеходните пътеки, осветяват пътя на пешеходеца, без да заслепяват шофьорите. Свързани са със системата на уличното осветление, оттам ще се захранват и ще светят само в тъмната част от денонощието, уточняват от пресцентъра на общинската администрация.

Зам.-кметът на Мирослав Грънчаров уточни, че повечето от лампите ще бъдат поставени до края на следващата седмица, но част от тях са предвидени за бул. „Априлско въстание“, който от миналата седмица е в ремонт и ще бъдат инсталирани, когато той приключи.

Предвижда се през следващата година да бъдат поставени още осветителни тела за пешеходни пътеки, за първия етап са определени невралгични участъци с по-голяма натовареност, където се създават предпоставки за пътни произшествия.

/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.