Освен 38-годишната жена от Ясеновец, РЗИ обяви още трима заразени с короновирус – в Исперих

По информация на директора на РЗИ – Разград д-р Ася Генева, на 09.06.2020 г., в 17 ч., е регистриран нов потвърден случай на COVID-19 в област Разград. Той е на мъж на 79 г. от гр. Исперих. Потърсил е медицинска помощ на 08.06.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ Разград с оплаквания температура, суха дразнеща кашлица, задух и отпадналост. Хоспитализиран е в ОПФ /в изолатора – до излизане на PCR – теста/, който е положителен. Приведен е в инфекциозното отделение е в стабилно състояние.

Другият случай е на жена  на 38 г. от с. Ясеновец, за която вече писахме по информация от областната администрация в Русе.

Заразена е и жена на 46 г. от Исперих. Потърсила медицинска помощ в града. Резултатът от PCR теста й в лабораторията в Разград е положителен. Придружаващи заболявания: хронична обструктивна болест.

Жена на 70 г. от Исперих е четвъртият потвърден случай на COVID-19 за последното денонощие на територията на областта. Потърсила е медицинска помощ в болницата в Исперих, където е хоспитализирана в изолатора на отделението по вътрешни болести. И нейният резултат от лабораторията в разградската блоница е положителен. Придружаващи заболявания: хронична обструктивна болест, хипертонична болест и сърдечна недостатъчност.

Установени са  контактните лица на заразените. Взети са материали за изследване.

Поставените под карантина лица в областта са 321.

Общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 37, от тях активни 30. На стационарно лечение са 9 в МБАЛ „Св.Иван Рилски“ Разград, 5 са в УМБАЛ „Медика“ – Русе и 2 в МБАЛ – Исперих.  Оздравелите лица остават 7. Няма заразен с коронавирус медицински персонал.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.