Ловни трофеи, суджуци и 1000 л ракия без бандерол открити при полицейската акция в Разградско

Двама души са задържани при специализираната полицейска операция, която се проведе на територията на ОД на МВР – Разград, съобщиха от пресцентъра на полицията.

В Цар Калоян бе разкрит нелегален хранителен магазин и работници без трудови договори и неплатени осигуровки, както и безакцизна ракия, за което вече e-Razgrаd.bg вече съобщи.

От други три лица там са иззети са 230 кг местни продукти и 120 литра алкохол без акцизен бандерол. И в частен дом в Исперих са намерени 750 литра етилов алкохол без бандерол.

По сигнал за незаконно притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси полицаи от Кубрат са извършили претърсване на къща Брестовене, обитавана от 37-годишен мъж. Открити са 15  патрона – калибър 12, комплект за почистване на 12-калиброво огнестрелно оръжие, оптичен мерник, трофейни рога от елен, препарирана граблива птица и др.

На деветте КПП-та днес екипи на Жандармерията, Охранителна и Пътна полиция са осъществявали пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи са проверили 12 заложни къщи, автоморги и пунктове за черни и цветни метали.

В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност са проверени 213 лица и 197 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 6 акта и 40 фиша. Образувани са пет досъдебни производства.

/e-Razgrad/

Hits: 135

One Reply to “Ловни трофеи, суджуци и 1000 л ракия без бандерол открити при полицейската акция в Разградско”

  1. Няма как да има поставен акцизен бандерол на домашна ракия, нарушението е,че за нея не е начислен и заплатен дължимия акциз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.