Омбудсманът ще предложи закон, който да дефинира енергийната бедност

“У нас няма дефиниция за енергийна бедност. Трябва да има закон, който да дефинира това и смятам да предложа такъв на новия парламент”, това заяви омбудсманът Диана Ковачева.

По повод наводненията в Карловско и огромните проблеми, създадени от тях за местното население и включването на стотици доброволци в помощ на пострадалите Ковачева коментира, че у нас и това не е уредено нормативно и подчерта, че ще предложи и закон за доброволчеството.

Според нея много хора остават извън обсега на помощите по тази причина, а отпуснатите средства в много случаи не са достатъчни.

“В деня на изборите ще имам гореща линия за сигнали в случай на нарушения. Ясен проблем е, че карантинираните лица няма да имат право да гласуват, защото няма да има подвижни урни. Това ги дискриминира, колкото и малко да са”, коментира Ковачева пред БНТ.

“Отдавна настояваме за светлинен сигнал на машините, който да информира хората, че гласуването е приключило. Хората, които не чуват не успяват да чуят звуковия сигнал, който сигнализира, че гласуването е приключило, изваждат картата по-рано и блокират процеса. Това са детайли, но правото на глас трябва да бъде предоставено на всеки един човек”, каза още омбудсманът.

Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.