Окръжната прокуратура пое дрогирания шофьор на камион, убил човек до рибарниците край Цар Калоян

Окръжна прокуратура – Разград ръководи досъдебно производство за тежката катастрофа, довела до смъртта на 56-годишен мъж до рибарниците край Цар Калоян.

От  пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна припомнят, че водачът, причинил катастрофата, избяга от местопроизшествието и бе задържан няколко часа по-късно на околовръстното на Търговище. Установено било че Й.М. управлявал товарен автомобил след употреба на наркотични вещества, каквато била констатацията от направените на място полеви тестове за употреба на алкохол и/или наркотици. Той е привлечен към наказателна отговорност за това престъпление от Районна прокуратура – Търговище. Предстои да бъде привлечен като обвиняем и за тежкия инцидент, който предизвикал, като работното обвинение на Окръжна прокуратура – Разград е умишленото причиняване на пътния инцидент.

42-годишният мъж ще остане в ареста за срок до 72 часа до довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Наблюдаващият случая прокурор иска неговото „задържане под стража“.

Й.М. е добре известен на органите на реда. Той има 30 нарушения на Закона за движение по пътищата, като сред най-леките са управление на МПС без поставен предпазен колан, без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, без винетен стикер. Осъждан е четири пъти, три от които за престъпления против транспорта. Излежал е ефективна присъда от 10 месеца „лишаване от свобода“ за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, като към това наказание са прибавени още 10 месеца „лишаване от свобода“, тъй като деянието било извършено в изпитателен срок по предходно осъждане за управление на МПС след употреба на алкохол.

Не са ясни обстоятелствата дали работодателят на 42-годишния мъж, който е професионален шофьор, е бил информиран за множеството му противообществени прояви на пътя.

Пътно-транспортното произшествие, за което ще отговаря Й.М., възникнал в 09:45 часа вчера. При навлизане в дясна крива и вероятно движение с висока скорост мъжът загубил контрол над управлявания от него товарен автомобил – влекач с полуремарке, и задната част на тежкото МПС заело двете ленти за насрещно движение на пътя. Така водачът на лек автомобил, движещ се там, бил поставен в невъзможност да избегне сблъсък. 56-годишният мъж пострадал тежко, като на път за болницата починал.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.