Огнен ад на “Струма”. Пътнически автобус се запали на пътя, 45 души са загинали

ДВЕ СА ОСНОВНИТЕ ВЕРСИИ, ПО КОИТО СЕ РАБОТИ: ЧОВЕШКА ГРЕШКА И ТЕХНИЧЕСКА НЕИЗПРАВНОСТ

Трагичният инцидент е станал край Боснек тази нощ, седем души са оцелели. Сигналът е подаден малко след 2 часа тази сутрин. На АМ “Струма“, около 31 км е самокатастрофирал автобус, в резултат на инцидента са загинали 45 души. Превозното средство е с регистрация на Р Северна Македония, се казва още в съобщението на полицията, съобщиха от МВР. Своевременно на място са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. В резултат на бързите им действия седем души са транспортирани в болнични заведения за лечение.

Шестима от настанените в “Пирогов” са с изгаряния на лицето и на горните дихателни пътища. С изгаряния на ръцете са двама, останалите са с разкъсни рани. Това каза проф. Мая Аргирова, началник на клиниката по изгаряния в “Пирогов”.

Седмият пострадал е с фрактура на бедрото и е настанен в Травматологията. Хората са в тежка психотравма, загубили са близки, деца. Скачали са от прозорците на автобуса, оттам са и травмите им, допълни Аргирова.

Движението е преустановено в двете посоки и се пренасочва през Радомир.

Две са основните версии, по които се работи: човешка грешка и техническа неизправност. Тава стана ясно от брифинг на властите от мястото. Заместник главният прокурор Борислав Сарафов посочи, че информацията е, че 52 пътници са били в този автобус, 7 са оцелели, 45 са загиналите. Двама са били шофьорите.

“Автобусът е със северномакедонска регистрация, водачът е северномакедонски гражданин. Автобусът е влязъл през ГКПП “Капитан Андреево” в 21.15 ч. в понеделник, и е пътувал за Северна Македония. Трябвало е да излезе през Гюешево.” Това каза по-рано Станимир Станев, директор на ГД “Национална полиция”, който е на мястото на инцидента с автобуса.

„Има доста хора, които са били деца и непълнолетни, загинали са и две близначета. Оцелели са две жени и петима мъже, настанени са в “Пирогов” без опасност за живота. Автобусът не е изпаднал от магистралата, няма данни за участие на друго превозно средство”, каза още Станев. И уточни – 12 деца под 18-годишна възраст са загинали при инцидента.

Dariknews.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.