Общността в Разград ще подкрепи четирима абитуриенти в неравностойно положение и едно момиче – кръгъл сирак

А глутницата на разградските Вълци ще има нови два баскетболни коша в залата на училище „В.Левски“

За четвърта поредна година членовете на „Лайънс клуб“ – Разград посрещнаха новото френско вино Божоле заедно с „Ротари клуб“, сдружение „Лудогорие и командерия „Свети Андрей Първозвани“.

Събитието в механа „Лятно кино“, на което домакинства „Лайънс клуб“, бе организирано като благотворително. В него се включи и Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“.

В началото бяха наградени най-добрите производители на домашни вина и ракии сред членовете на общността. Баш майсторът при бялото и червеното вино е Милен Минчев, повели журито на конкурса. При розето най-добър е д-р Диян Коларов, при червеното купаж – д-р Николай Денев. А при червеното отлежало – и първото, и второто място окупира директорът на „Разградлес“ Свилен Йорданов.

Като най-добра при гроздовите ракии бе отличена мускатовата на Джипо Джипов, при плодовата – крушовата на Юлиян Матев, който изненада всички и с ракия от фурми.

Общността реши да подкрепи четирима разградски абитуриенти в неравностойно положение и от томболата, дарения, търга и кувертите за вечерта събра 5560 лева. С тях ще бъдат подкрепени по едно момче или момиче от гимназиите „Е. Йосиф“, „Ш.Петьофи“, „Акад. Н.Обрешков“ и „Р. Шуман“. Те ще бъдат посочени от директорите на училищата.

Общността на Разград ще подкрепи и деветокласничката от ПГПЧЕ „Е.Йосиф“ Стела Къдринова Бойкова. Момичето е кръгъл сирак, няма братя и  сестри, за нея се грижи 73-годишната й баба. Момичето владее английски език писмено и говоримо. Вторият в нейната паралелка е руският език. Стела има слабост към източните езици и сега сама учи корейски.

Сума за нови два баскетболни коша ще получат и разградските Вълци. Те ще бъдат монтирани в залата на ОУ „В.Левски“. С дарението от благотворителния бал миналата година те си монтираха два коша в салона на Икономическата гимназия.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Общността в Разград ще подкрепи четирима абитуриенти в неравностойно положение и едно момиче – кръгъл сирак”

  1. 5560 лв?!Абе,засрамете се, само толкова ли събрахте? Позор, за някой от вас, тези пари са джобните ви за деня!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.