Общинският  съвет разглежда днес 11 докладни записки

11 докладни записки включва дневният ред на сесията на Общински съвет в Разград, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Заседанието е днес от 13.30 ч. в залата на 11-я етаж в Община Разград, ще се излъчва по телевизия КИС 13 и на сайта на Общината.

Две от докладните са свързани с изменения в наредби на Общинския съвет, с което те се съобразяват с изменения в националното законодателство – Наредба № 3 за условията и реда за упражняване правата на собственост от Община Разград в търговски дружества и публични предприятия с общинско участие в капитала, за участието на общината в граждански дружества, както и за изпълнението на местни дейности и услуги чрез общински предприятия и Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 14 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Разград.

Друга от докладните е свързана с проекта за енергийна ефективност на три обекта от културната инфраструктура на Община Разград – Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“, Музикална школа  „Илия Бърнев“ и Етнографски музей – Разград. Предложението на зам.-кмета и изпълняващ функциите на кмет на община Разград Добрин Добрев е да се сключи Договор за кредит с „Регионален фонд за градско развитие“ АД, по силата на който Община Разград да поеме дългосрочен дълг за реализация на проектно предложение за енергийна ефективност и реконструкция на сгради в сферата на културата и изкуството в общината. В изискванията на процедурата за кандидатстване, подкрепата за проекти за културната инфраструктура се осъществява чрез комбинирано финансиране на безвъзмездна финансова помощ и финансови инструменти, създадени по линия на ОПРР.

Общинският съвет трябва да обсъди и Предложение за актуализиране на Списък на средищните детски градини и училища в община Разград за учебната 2021/2022 година.

Сред докладните е и избиране на временно изпълняващ длъжността кмет на село Дянково. Това се налага, тъй като избраният на местните избори през 2019 г. кмет Хюсеин Гафур почина от заболяване, а президентът Румен Радев с насрочи с указ частични избори в най-голямото в област Разград село за 3 октомври.

/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.