Община Разград ще ремонтира улици и междублокови пространства за 616 667 лв.

Община Разград обяви обществена поръчка за ремонти на улици и междублокови пространства на прогнозна стойност 616 666.65 лв. без ДДС, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Поръчката обхваща основен ремонт на две улици, текущи ремонти на други два участъка, както и ремонт на паркинги и междублокови пространства в жк „Орел“, обект на обществената поръчка е и изграждане на алеи в Гробищния парк.

Най-висока е прогнозната стойност на основния ремонт на ул. „Бели Лом“ от „Перистър“- сервиз „Мотор Ойл“ до фирма „Спедито“ – 233 333.33 лв. без ДДС. Основният ремонт на ул. „Преслав“ от трафопост „Млади семейства“ до ул. „Сливница“ се предвижда да е на стойност 100 000 лева без ДДС. 133 333.33 лв. е прогнозната стойност на текущ ремонт на ул. „Пещера“ – гарова зона, а на прилежащи на ул. „Симеон“ подходи към гаражи – 8 333.33 лв.

В обществената поръчка е включен и ремонт на паркинги и междублокови пространства в жк „Орел“ на стойност 83 333.33 лв., както и прогнозни 33 333.33 лв. за ремонт на ул. „Кресна“ след изградена канализация. Прогнозната стойност за изграждане на алеи в Гробищния парк е 25 000 лева.

Оферти се приемат до 25 юни, предложенията ще бъдат отворени на 28 юни.

Извършването на ремонтите, включени в обществената поръчка, е част от инвестиционната програма на Община Разград за 2021 г. Средствата са предвидени в бюджета на Общината.

Преди дни бяха отворени офертите по друга обществена поръчка, свързана с подобряване на пътната инфраструктура в Разград, припомнят от пресцентъра на Общината. Само една фирма – „Строймонтаж“ – е подала оферта по обществената поръчка за основен ремонт на бул. „Априлско въстание“ в участъка от ул. „Пета“ до ул. „Перистър“ и на бул. „Странджа“ от ул. „Добруджа“ до ул. „Дунав“. Предстои следващия етап от процедурата – отваряне на ценовата оферта. Прогнозната стойност на поръчката е 1 583 333.33 лв. без ДДС.

Към финализиране пък са ремонтните работи по друг натоварен пътен участък в Разград: за реконструкция на ул. „Странджа“ и прилежащите й кръстовища. Той е  на стойност 382 000 лв.

/e-Razgrad/

Снимката е илюстративна – от ремонтите на улици в Разград през 2020 г.

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.