Община Разград с награда от Националния алианс за социална отговорност

Община Разград е носител на една от наградите за реализиране на успешни и работещи практики за развитието на социалните политики и услуги на местно ниво, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Призовете за 2021 г. бяха връчени от Националния алианс за социална отговорност по време на националния форум „Социални услуги, социално предприемачество и заетост“ и национална среща на социалните услуги „Социалните услуги в условията на пандемия, нов закон и подзаконови нормативни документи“, които се проведоха от 23 до 25 юни 2021 г. в к.к. „Златни пясъци“. Наградата за Община Разград е „За устойчиво развитие на широка мрежа от социални услуги“.

Призът бе връчен от зам.-министъра на труда и социалната политика Надя Клисурска на зам.-кмета на Разград Руска Вътева.

На щандове на националната среща се представиха социалните услуги: Център за работа с деца на улицата, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Комплекс за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания – с. Просторно и Комплекс от Центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания.

Във форума взеха участие представители на държавни и местни власти, доставчици, специалисти и потребители на социални услуги, работодатели, социални предприятия и други.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.