Общината кани на публично обсъждане на Бюджет 2020 на 20 януари

Започва обсъждането на проекта за бюджет за 2020 г. на Община Разград, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

През следващата седмица – от утре, 13 януари, стартира поредица от работни срещи, на които представители на различни звена, финансирани от общинския бюджет, ще представят пред местната управа своите очаквания за финансовите параметри в сферата, в която работят. Изготвен е и график за обсъждане по населени места на средствата, предвидени за подобряване на инфраструктурата в съответното населено място, след което ще се проведе и работна среща с кметовете на населени места и кметските наместници.

След работните срещи по сектори ще се проведе и публичното обсъждане на проекта. За по-голяма прозрачност и за стимулиране на гражданското участие във формирането на приоритетите на Община Разград, публичното обсъждане  ще се проведе на 20 януари, понеделник, от 17,00 ч. в кафе „Зайо Байо“. Община Разград кани гражданите, представителите на държавни и обществени организации и заинтересовани физически и юридически лица да присъстват на обсъждането и да направят своите предложения.

Заседанията на постоянните комисии към Общински съвет – Разград започват на 31 януари, а сесията, на която ще бъде внесена докладната с проектобюджета, ще се проведе на 11 февруари.

Проектът за Бюджет 2020 ще бъде публикуван на интернет страницата на Община Разград. Становища и предложения може да се изпращат на адрес: budget@razgrad.bg

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Общината кани на публично обсъждане на Бюджет 2020 на 20 януари”

  1. настояваме,ние ,над 500 граждани от блоковете “Строител”,да се изгради наново,асфалтира улицата пред бловете,с кърпежи нищо не става,тя в кошмарно състояние.В преизборната си кампания обласния управител-г-н Хюсмен се ангажира да я изгради ,нужни били 17 500 лева,е ние не гласувахме за исканите от него 200 гласа,но се надяваме новата администрация да обърне сериозно внимание,защото от 1989 нищо освен кърпежи няма,а те изчерват след първия дъжд.Вече сме улица,а не междублоково пространство.Дано усетим промяната към по добро

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.