Общинари пазаруват на възрастни, болни и самотници, за да си стоят у дома

Община Разград започна доставката по домовете на лекарства и стоки от първа необходимост на трудноподвижни, възрастни, лежащо болни, самотно живеещи и лица от уязвими групи, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Горещият телефон за заявки: 084 618 218 – работи от понеделник в интервала от 8.30 до 17.30 ч. Вече са подадени 6 заявки, едната не е приета, тъй като е установено, че човекът не отговаря на условието да няма близки, живеещи на територията на Разград.

Една от заявките е била за хранителни продукти от първа необходимост – хляб, зеленчуци, минерална вода, кисело и прясно мляко. Останалите четири заявки са за лекарства, служителите от отдел „Социални услуги и здравеопазване“ доставиха лекарствата на два от адресите, единият е на жена с диабет. Другите две заявки са с рецептурни книжки и са в процес на изпълнение, лекарствата са заявени в аптека, когато бъдат доставени там, ще ги получат и хората, които имат нужда от медикаменти.

Доставката на лекарства и продукти от първа необходимост се извършва с две посещения в дома на потърсилия помощ. Служител на Общината с предпазна маска и ръкавици първо посещава жилището, за да бъде попълнена заявка лично, а към нея да бъде приложен и списък с необходимото. След покупките и доставката им човекът заплаща стойността на лекарствата храните или  и стоките според представените му касови бележки.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.