Обход на „Белокопитово“ на път за морето

МЕЖДУВРЕМЕННО, РАБОТНИЦИ НА „АВТОМАГИСТРАЛИ – ЧЕРНО МОРЕ“ БЛОКИРАХА “ХЕМУС” ЗАРАДИ ЗАБАВЕНИ МИЛИОНИ ОТ ДЪРЖАВАТА

Променена е организацията на движението на пътен възел „Белокопитово“ заради протеста на работещите в “Автомагистрали – Черно море”. Реорганизацията, предприета от Областната дирекция на МВР в Шумен е до 14:00 ч.

Водачите на автомобили, които пътуват по пътя Варна- София ще бъдат пренасочвани от екипи на пътна полиция през етапна връзка Шумен- Велики Преслав и Търговище. Пътуващите от София за Варна ще бъдат насочвани през Велики Преслав и Шумен. Потокът по направление Русе – Варна ще бъде с обходен маршрут през селата Струйно, Длъжко и Хитрино.

На помощ на екипите на пътната полиция в Шумен са екипи на БГ ТОЛ- Варна и ТД“ Автомобилна администрация“ – Варна.

От полицията апелират за търпение, разбиране и спазване на правилата за движение от страна на шофьорите.

Междувременно, работници на „Автомагистрали – Черно море“ блокираха “Хемус” заради забавени милиони от държавата. Фирмата има да получава близо 37 млн. лв.  за извършения ремонта на АМ „Тракия“. На пътния възел излязоха около 250 служители и работници на фирмата. Те издигнаха плакати “Искаме парите си” и разпънаха на пътя 100-метров национален флаг.

Движението бе спряно в 10,30 часа. Това не създаде неудобство на шофьорите, тъй като от полицията бяха създали организация на движението по обходни маршрути. Водачите на автомобили, които пътуват по пътя Варна- София са пренасочвани през етапна връзка, Шумен- Велики Преслав и Търговище. В обратния ред София- Варна е създадена организация от ОДМВР- Търговище, като движението ще бъде насочено през Велики Преслав и Шумен. Пътуващите по направление Русе- Варна ще имат обходен маршрут през село Струйно, село Длъжко и Хитрино.

След като видяха, че блокираната АМ “Хемус” няма автомобили заради отбиването на движението от страна на полицията, протестиращите решиха да се преместят от пътния възел, за да спрат автомобили и по направление Шумен-Русе. Полицията обаче бе подготвена и за този ход и пренасочи движението при кръговото кръстовище на 7-ми км. Оказа се, че пътят от магистралата към Русе е отворен за движение и протестиращите се насочиха към него. Спряха движението за 15 мин., което образува колона от автомобили и камиони.

/e-Razgrad.bg/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.