Обучение за противодействие на домашното насилие

Зам.-областният управител Найден Късов поздрави участниците в обучение по прилагане на Закона за защита от домашното насилие.

То се провежда в Островче, по проект на Център за съзидателно правосъдие, с председател Георги Милков. Обучението е част от дейностите, заложени в плана на Областния съвет за противодействие на домашното насилие.

„Темата ми е близка, защото като заместник-кмет на община Цар Калоян съм бил дългогодишен член на съвета. Тогава са ме търсили много хора с подобни проблеми, а аз съм ги насочвал към институциите и организациите, от които може да получат помощ“, заяви Късов.

Пред участниците Светлин Симеонов от областната администрация обяви, че Областният съвет за противодействие на домашното насилие  в област Разград е бил удостоен от Инспектората за публична администрация с второ място в категория „Добри практики със социална насоченост“ за 2020 г.

Обучението в Островче е двудневно и ще завърши днес. В него участват представители на институции, които имат отношение към прилагането на Закона за защита от домашното насилие – съдии, прокурори, служители на МВР, на „Социално подпомагане“ и учители. Сред лекторите е професор д-р Нели Бояджиева от СУ „Климент Охридски“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.