Обучават кучета да откриват COVID-19

Британската благотворителна организация Medical Detection Dogs обедини усилията си с учени, в експериментално изследване дали кучета могат да бъдат обучени, за да помогнат за откриване на COVID-19 чрез изостреното си обоняние, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Крахът на „естествената имунизация“ във Великобритания

Кучетата ще работят с учени от Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина (LSHTM) и университета в Дърам в североизточна Англия, за да се прецени дали четириногите могат да помогнат за диагностициране на заразените.

Предишни изследвания са доказали способността на кучетата да подушват с голяма точност маларията и настоящите опити за обучение на кучета да откриват носители на коронавируса се основава на убеждението, че всяка болест предизвиква отчетлива миризма.

Същата благотворителната организация преди това е обучавала кучета за откриване на заболявания като рак, Паркинсон и бактериални инфекции, като кучетата са били обучавани да подушват проби, взети от пациенти. Те могат също така да открият фини промени в температурата на кожата, което потенциално ги прави полезни за определяне на това дали човек има треска.

Dnews.bg

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.