Образователното министерство предложи датите за ваканции за следващата учебна година

Министърът на образованието Красимир Вълчев предложи датите за ваканциите на учениците през следващата учебна година.

Те са качени на сайта на ведомството за обществено обсъждане, като едва след него ще бъдат определени конкретните дати на ваканциите.
За есенна ваканция са отпуснати три дни – от 1 до 3 ноември. Два от тези дни се падат през уикенда. Предложението за коледна ваканция е тя да бъде от 21 декември до 5 януари. На 5 февруари 2020 г. пък ще се пада междусрочната ваканция, а ден след това започва вторият срок. Пролетната ваканция за учениците от I до XI клас ще е от 11 до 20 април, когато е и Великден, а за дванадесетокласниците тя ще е от 16 до 20 април.
За неучебни дни извън официалните празници са посочени 20 и 22 май, когато са съответно държавният зрелостен изпит от български език и литература, както и втората задължителна матура.
Националното външно оценяване по български език и литература в края на VII и X клас ще бъде на 9 юни, а на 11 юни ще е външното оценяване по математика. И двата дни са обявени за почивни.
Учебната година за учениците до III клас ще приключи на 29 май, а на тези от IV до VI клас – на 16 юни, с изключение на паралелките в спортните училища, които ще приключват на 30 юни. Дотогава ще учат всички от VII до XI клас. Зрелостниците ще учат до 14 май.
Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.