Областно състезание на ученически екипи по първа помощ

Зам.-кметът на Разград Хабибе Расим поздрави участниците в 31-то Областно състезание на ученически екипи по първа помощ, което се проведе днес в спортна зала „Лудогорец“.

Заедно със зам.-областния управител Найден Късов тя бе сред официалните гости на откриването на събитието, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Хабибе Расим коментира пред младите участници в състезанието, че е впечатлена от техните знания и умения, от които и възрастните могат да се учат.

В състезанието се включиха шест отбора от общините: Разград, Исперих, Кубрат, Лозница, Завет, Цар Калоян, които представиха практическите си умения по оказване на първа долекарска помощ при няколко различни видове травми – спряла сърдечна дейност, счупвания и други, решаваха и тематичен тест. Най-добре се справиха с казусите учениците от ОУ „Васил Левски“ – Разград, които ще представляват Разградска област на националното състезание в началото на юни в базата на БЧК в Лозен. На второ място се класира екипът на ОУ „Христо Ботев“ – Исперих, а на трето – на СУ „Христо Ботев“ – Цар Калоян.

В разговор с Хабибе Расим директорът на Секретариата на Областния съвет на БЧК д-р Милена Кехайова обясни, че провеждането на състезанието на ученическите екипи по първа помощ се възстановява след пандемията и е важно, защото е част от дейностите на БЧК, свързани с превенция на травматизма и обучение на младите хора по първа долекарска помощ.

/e-Razgrad/

Hits: 81

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.