Зам.-министърът на земеделието откри Фестивала на малината в Лозница

Министерството на земеделието, храните и горите ще продължава да търси начини и да създава политики, които да работят в интерес на малинопроизводителите. Това заяви зам.-министърът на земеделието Георги Събев при откриването на шестото издание на Националното специализирано изложение на ягодоплодните и Фестивала на малината в Лозница.

В Лозница бе и областният управител Иван Борисов. Той поздрави инициаторите, организаторите, домакините и гостите на събитието.

„Националното изложение и Фестивала на малината дават възможност на хората в община Лозница и цялата област Разград да научат повече за една перспективна и съвременна форма на земеделие, която осигурява поминък на все повече хора“, заяви областният управител.

Той разгледа изложението, на което са представени техника и технологии, свързани с иновативно и ефективно отглеждане на ягодоплодни, препарати за опазване от вредители, дигитални технологии за ефективно напояване и контрол на торенето. На изложението са показани още мобилни производствени линии за прибиране, сортиране опаковка и етикетиране, малино комбайни и голямо разнообразие от земеделска техника, ръчни инструменти и пособия за малинопроизводството.

Фестивалът ще продължи два дни, като е  предвидена и богата културна програма.

/e-Razgrad/

Снимки: Областна администрация, Мехмед Азиз

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.