Областният управител организира детски празник „3D Европа“

Областният управител Гюнай Хюсмен организира детски празник „3D Европа“ в понеделник, 10 юни. Инициативата е част от Работната програма за 2019 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
Събитието ще е на площада пред Общинския културен център в Разград от 15,00 ч. Ще участват отбори от по трима петокласници от 16 училища от седемте общини в Разградска област. Всеки от тимовете ще сглоби различен 3D пъзел на известна сграда – паметник на европейското културно-историческо наследство на 10 държави-членки на ЕС. Пъзелите ще бъдат разпределени чрез жребий, учителите-ръководители на отборите ще имат право да помагат на петокласниците.
Празникът няма състезателен характер. Времето за сглобяване на пъзелите ще е 2 часа.
В този период участници и зрители ще научат интересни факти относно историята на сградите, които петокласниците сглобяват, ще има и музикална програма от възпитаници на Музикалната школа „Илия Бърнев“ към читалище “Развитие” и Класа по поп пеене към  Центъра за работа с деца.
Детският празник „3D Европа“ ще завърши с обща снимка на участниците и сглобените от тях 3D пъзели, които ще бъдат подредени на карта на ЕС от винил с размери 3 на 4 метра.
Всички ще получат грамоти и подаръци от областния управител.

Гюнай Хюсмен. благодари на Регионалното управление на образованието и на Община Разград за съдействието в предварителната организация на събитието.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.